Stedelijk Muziekfeest in Heugem

Op 17 september a.s. vindt vanaf 11.30 uur het jaarlijks Stedelijk Muziekfeest plaats in Heugem. Hierbij presenteren 19 majorette-, tamboer- en klaroenkorpsen uit Maastricht zich op een bijzondere wijze aan het publiek. Op het plein voor gemeenschapshuis De Klaekeburg verzorgt elk deelnemend korps een concert voor een vakjury. Verder is er om 14.30 uur een kleurrijk defilé door de sfeervolle oude kern van Heugem waaraan nagenoeg alle korpsen deelnemen. Het Stedelijk Muziekfeest krijgt een bijzonder accent omdat de organiserende Harmonie St. Michaël dit jaar 100 jaar bestaat, haar drumband 50 jaar en het majorettekorps 35 jaar. Rond 17.00 uur reikt de Maastrichtse wethouder van Cultuur Jean Jacobs de prijzen uit.

Het Stedelijk Muziekfeest wordt georganiseerd door het ‘Comité 100 jaar Harmonie St. Michaël Heugem’ in samenwerking met het Overlegorgaan Muziekgezelschappen Maastricht (OMM). De vakjury beoordeelt de korpsen op de concertwerken die vooraf worden ingeleverd. De concerten vinden plaats op het speciaal voor deze gelegenheid van hondenpoep vrijgemaakte grasveld voor de Klaekeburg en zijn gratis te bezoeken.

De route van het defilé is: Gronsvelderweg, Termileslaan, Lochterstraat, Heugemerstraat, Oude Maasstraat, Gronsvelderweg. Tijdens het defilé zijn deze straten afgesloten voor het verkeer. Voor de Stadsbus geldt op dat moment een omleidingsroute. Via een aangegeven route kan gratis worden geparkeerd bij de MTB aan de Watermolen 1 te Heugem.

De deelnemende verenigingen zijn: Drumband en Majoretten Harmonie St. Michaël Heugem, Drumband Fanfare Juliana Limmel, Drumband Fanfare St. Hubertus Bosscherveld, Garderizzjemint De Kachelpiepers Maastricht, Drumband Harmonie St. Pieter, Jeugddrumband WVV’28, Drumband en Majoretten Harmonie Wilhelmina Wolder, Klaroen- en Tamboerkorps Heer Vooruit, Maastrichtse Twirling Stars, Drumband Fanfare St. Servatius Biesland, Drumband Koninklijke Harmonie van Heer, Majorettengroep Malberg, Drumband en Majoretten Harmonie St. Walburga Amby, Drumband Fanfare St. Franciscus Wyck, Drumband Harmonie Kunst door Oefening, Drumband Fanfare St. Joezep, Drumband Harmonie St. Petrus en Paulus Wolder, Drumband Harmonie Ster der Toekomst en Oud-majoretten en oud-drumband Harmonie St. Michaël Heugem.

Jubileumjaar

Het ‘Comité 100 jaar Harmonie St. Michaël Heugem’ organiseert dit jaar nog:

een Feest- en Reünieavond op 23  september

een Jubileummis en Receptie op 24 september

het Jubileumconcert op 18 november in de Bonbonnière in Maastricht.

Deel dit met anderen:
  • Print
  • LinkedIn
  • Hyves
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Add to favorites
  • email

Geef een reactie