Filmopnamen Nieuwjaarsconcert 2020

Bekijk hier enkele beeldopnamen van het Nieuwjaarsconcert 2020.

Auf der Jagd

Het door Johan Strauss gecomponeerde werk "Auf der Jagd" is een zogenaamde Schnell-Polka. Dit werk is de afgelopen jaren meermaals uitgevoerd tijdens het Nieuwjaarsconcert van de Vienna Philharmonic / Wiener Philharmoniker, hetgeen jaarlijks door NPO 1 wordt uitgezonden. Afgelopen zaterdag kon dit werk dan ook niet ontbreken tijdens ons Nieuwjaarsconcert.

Geplaatst door Harmonie St. Michaël Heugem op Maandag 6 januari 2020

Tijdens ons Nieuwjaarsconcert kreeg onze klarinettiste Eef haar kans om voor het eerst een orkest te mogen dirigeren. Met ons harmonieorkest bracht zij de Böhmischer Traum ten gehore. Ze kreeg het voor elkaar om het orkest het juiste tempo te laten spelen, er werden kenmerkende slagwerk momenten aangegeven, een vertraging in het ritme kwam tot stand en, niet onbelangrijk, begon en eindigde het orkest tegelijk. Mocht onze dirigent ooit denken aan stoppen hebben we zeker een waardige opvolger!Door het tv-programma Maestro is Eef geïntereseerd geraakt in het werk van dirigenten. In dit programma krijgen bekende Nederlanders de kans om een orkest te dirigeren. Dit wordt vervolgens beoordeeld door een vakjury. Indien er gisteren een jury aanwezig was had Eef zeker een 10 gescoord!

Geplaatst door Harmonie St. Michaël Heugem op Zondag 5 januari 2020