Rochusbroonk 2009

Rochusbroonk 2009

Op zaterdag 5 en zondag 6 september a.s. zal op het sfeervolle kerkplein van Heugem de twintigste Rochusbroonk worden gehouden. Er wordt o.a. teruggeblikt op de afgelopen 20 jaar.

Stoet:
Op zaterdag 5 september a.s. wordt om 20.00 uur de 20e Rochusbroonk op feestelijke wijze geopend.
Een bijzondere stoet vertrekt om 19.45 uur vanaf La Valence via de Gronsvelderweg, Oude Maasstraat, Heugemerstraat, Heugemer Pastoorstraat naar het Kerkplein.

In deze stoet zien we o.a. De Maastrichter Brigade, ZH ‘ne Ramp, oude Amerikaanse legervoertuigen van de 113th Cavalry Group Red Horse, Fanfare St. Hubertus, Vendeliers Die Landouwe uit Genk, enkele oldtimers w.o. Citroën Traction Avant uit 1948, een Austin Princess Engelse hofauto uit 1955, een Rolls Royce Silver Star uit 1971, het brouwersgilde met het Rochusbier, Harmonie St.Michaël, St.Rochus in een Victoria koets uit 1865 getrokken door twee Friezen en het Reuzengilde met Stadsreus Gigantius.

stoet 2009
Een stoet die zeker de moeite waard is en u niet mag missen!

De muzikale omlijsting de verdere avond wordt verzorgd door o.a. ‘ne Ramp, Claire, DJ Peter, Daphne, Iris, het Mamma Mia Ensemble waarbij de Abba tijden weer zullen herleven en als klap op de vuurpijl Frans Theunisz.

artiesten 2009
Op zondag is er na de Rochusmis van 11.00 uur de broodzegening en de ommegang met het Rochusbeeld rond de kerk. Om 12.30 uur volgt er een concert door de majoretten, drumband en harmonie St. Michael. Het traditionele spek met ei voor de concertbezoekers zal zeker niet ontbreken. Aansluitend volgt er een matinee met Lenie Menten waarna de topformatie ANDERKOVVER rond 15.00 uur de muzikale stemming er goed in zal brengen. Om 18.00 uur zal Dieter Koblenz het kerkplein helemaal op zijn kop zetten met zijn bekende schlagerparade.

Natuurlijk is er ook aan de innerlijke mens gedacht en kunt u genieten van een heerlijke barbecue onder het genot van een gekoeld drankje bij een van de gezellig stands.
Voor de kinderen is er een gratis kinderkermis, een ballonnenclown en rondritten met de Lanz Buldogtractor. Het rochuscomité hoopt u op 5 en 6 september in Heugem-Randwijck te mogen begroeten.

Onze sponsoren:

sponsorenmax

Deel dit met anderen:
  • Print
  • LinkedIn
  • Hyves
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Add to favorites
  • email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.