Deelname Bondsconcours

Onze Harmonie “St. Michaël” Heugem is na een jaar aan voorbereidingen momenteel druk in de weer om de puntjes op muzikale “i” te zetten voor de komende deelname aan het Bondsconcours van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen. Op zondag 20 oktober 2019 om 18.25 uur zal het harmonieorkest o.l.v. Twan Cox in De Oranjerie in Roermond aantreden in de 3e Divisie Harmonie. Dit zal gebeuren met het inspeelwerk “Mercury” van Jan van der Roost, het werk “Old Russian Romances” van Franco Cesarini en “A Springtime Celebration” van Alfred Reed.

Naast Harmonie St. Michaël Heugem zal de Koninklijk Erkende Harmonie Amacitia uit Banholt en Harmonie De Vriendenkring uit Well uitkomen in de derde divisie voor harmonieën. Tevens zal op 27 oktober Harmonie Amacitia uit Vilt (Valkenburg a/d Geul) uitkomen in deze divisie. Dit houdt in dat het harmonieorkest welke zich Limburgs Kampioen mag noemen pas op 27 oktober bekend is.

Voor supporters en luisteraars die de uitvoering in Roermond willen bijwonen zal er een speciale bus rijden. Hiervoor kunt u zich opgeven bij het secretariaat. Dit kan via het contactformulier op deze website. Gelieve zich op te geven voor maandag 14 oktober.
De bijdrage in de buskosten is erg laag gehouden en bedraagt € 5,- p.p. Daarnaast dient u bij de ingang van de Oranjerie rekening te houden met € 9,- entree.

Openbare generale repetitie

Nog even en dan is het zover: Harmonie St. Michaël Heugem neemt deel aan het Bondsconcours. Harmonie St. Michaël is op zondag 20 oktober aan de beurt in de Oranjerie te Roermond. Iedereen binnen onze vereniging heeft met grote inspanningen maar vol overgave toegeleefd naar deze uitdagende happening.

Ter voorbereiding op het Bondsconcours vindt op vrijdag 18 oktober de generale repetitie plaats in Gemeenschapshuis De Klaekeburg, gelegen aan de Gronsvelderweg 142, 6229 VN te Maastricht.

U bent vanaf 20.30 uur van harte uitgenodigd om alvast te genieten van het volledige concoursprogramma, o.l.v. dirigent Twan Cox, dat Harmonie St. Michael Heugem tijdens het concours ten gehore zal brengen.

Kom, geniet en laat u muzikaal verrassen!

30e Rochusbroonk

De 30e Rochusbroonk op 17 en 18 augustus 2019 op het Kerkplein in Heugem-Randwijck staat in het teken van 75 jaar bevrijding. Op en rond het kerkplein zullen Amerikaanse legervoertuigen te zien zijn en wordt er een bivak ingericht. Ook is er een expositie met foto’s over de bevrijding in september 1944.
Tijdens de Rochusbroonk zullen Harmonie St. Michaël Heugem, de feestband A Next Band, de Baton Rouge Band, accordeonist Jo Lahoye, de nieuwste Maastrichtse brassband bomBRASStic, DJ Rico Vrijhoeven en artiest Frans Theunisz present zijn.

Nieuwjaarsconcert

Op zaterdagavond 5 januari vond in de Klaekeburg het traditionele Nieuwjaarsconcert van Harmonie St. Michaël plaats.

Het concert werd geopend door de drumband onder leiding van de kersverse instructeur Fred Hitz. Onder zijn leiding werden in korte tijd diverse nieuwe stukken ingestudeerd waarmee de drumband komend jaar verschillende drumband festivals gaat bezoeken.

Vervolgens was het de beurt aan het harmonieorkest o.l.v. Twan Cox om haar mooiste klanken te laten klinken in de Klaekeburg. Daarbij volgde het harmonieorkest met de “Tritsch-Tratsch Polka” het grote “Pad der Olifanten” om de “Old Russian Romances” terug te vinden door middel van de “Wiebermarsch”.

Na een korte pauze kreeg gastvereniging Koninklijke Fanfare de Vrije Burgers o.l.v. Loek Smeijsters de eer om het Nieuwjaarsconcert af te mogen sluiten. Dit gebeurde met een magistraal muzikaal programma waarbij het publiek tijdens een klapconcertje flink in de maling is genomen door de dirigent.

Na afloop zorgde Harmonie St. Michaël voor een glas champagne en een Heugemse Wafel waarmee iedereen vooruitblikte op het komende jaar.


Herdertjestocht

Onder de titel Kerstmis voor de allerkleinsten in Heugem-Randwijck, vertrekt er maandag 24 december vanaf La Valence aan de Gronsvelderweg in Heugem om 16:45 uur een grote stoet van kinderen en hun ouders met lichtjes en lampionnen. Via de mooi verlichte straten in de dorpskern passeren zij de herders bij hun kampvuur om te eindigen in de St. Michaëlskerk waar de kinderen een kaarsje plaatsen in een speciale kerstboom. Hier volgt een samenzijn rondom Jozef, Maria en het Kerstkind. Langs de route en in de kerk worden kerstliederen gespeeld door de Harmonie St. Michaël. Het gezinskoor van de Parochie St. Michaël zal ook meelopen in de tocht en enkele bekende kerstliedjes zingen.