Wafelactie 2017

Wafelactie Harmonie St. Michaël Heugem

Leden van de vereniging bakken de echte Heugemse wafels.

Harmonie St. Michaël organiseert eind december weer de bekende wafelactie. Door een (of meerdere) pakketjes te kopen kunt u rond de jaarwisseling niet alleen genieten van heerlijke verse wafels, maar steunt u in één klap ook nog de vereniging m.n. het leerlingenorkest en de jeugdopleiding.

De wafels, kosten € 4,- per 5 stuks en kunt u bestellen vóór 24 december a.s. via : heugemsewafels@outlook.com of telefonisch bij Anita Custers 043-3611989.

Op zaterdag 30 december kunt u de bestelde wafels, tussen 10.00 en 13.00 uur afhalen bij De Klaekeburg, Gronsvelderweg 142.

Herdertjestocht 2017

Zondag 24 december a.s. 17.00 uur Herdertjestocht Heugem-Randwijck.

Onder de titel Kerstmis voor de allerkleinsten in Heugem-Randwijck, vertrekt er op kerstavond vanaf La Valence aan de Gronsvelderweg in Heugem om 17.00 uur een grote stoet van kinderen en hun ouders met lichtjes en lampionnen richting parochiekerk. Het thema dit jaar is "Het verdwaalde schaapje". Samen met de herders gaan de kinderen, verkleed als engel of herder, op weg naar het kerstkind. Via de mooi verlichte straten in de dorpskern passeren zij de herders met hun schapen bij het kampvuur om te eindigen in de St. Michaëlskerk waar de kinderen een kaarsje plaatsen in de speciale kerstboom. Hier volgt een kort samenzijn rondom Jozef, Maria en het Kerstkind. Langs de route en in de kerk worden kerstliederen gespeeld door de harmonie St. Michaël.

Rochusbroonk 2017

ROCHUSBROONK 2017
  VRIJDAG EN ZATERDAG 19 EN 20 AUGUSTUS

Tijdens de zomervakantie was Harmonie St. Michaël weer vroeg present. De door de vereniging georganiseerde jaarlijkse Rochusbroonk stond namelijk op 19 en 20 augustus in de agenda van de leden vermeld. Op de zaterdagavond was de gehele vereniging aanwezig om de openingstoet muzikaal te begeleiden. Na afloop van de opening heeft DJ Rico Vrijhoeven gezorgd voor een swingende avond.

De Rochuszondag werd geopend door een openluchtmis met de traditionele broodzegening. Nadat de Rochusprocessie door de straten van Heugem was getrokken, gaf de drumband en het harmonieorkest een concert. Hierbij stond het orkest onder leiding van de tijdelijke dirigent Twan Cox. De middag stond in het teken van ‘Heel Heugem en Randwyck bakt’. Inwoners van Heugem hadden allerlei gebak gemaakt, welke door een professionele jury werd beoordeelt. De Rochusbroonk werd afgesloten door de Belgisch coverband De Spikes. De organisatie kon terugkijken op een geslaagde Rochusbroonk.

Voorjaarsconcert 2017

Op zondag 9 april 2017 vond het jaarlijkse voorjaarsconcert plaats.

Het thema van dit speciaal georganiseerde kinderconcert was ‘Hee…Wie heeft Sneeuwwitje gezien?; een muzikale visite aan het sprookjes bos met verhalen van Marijk Greweldinger. Het sprookje speelde zich af in het bos van Roodkapje waar op magische wijze Sneeuwwitje en haar zeven dwergen terecht kwamen.

Na afloop kregen de jonge bezoekers de gelegenheid om kennis te maken met de instrumenten van de Harmonie.